Steun ons &

Doneer

Doneer en bewaar cultuur!

Steun ons en doneer

Queen Kim Geurtsen met uitreikende hand tijdens Zomercarnaval Straatparade 2015

Doneren kan via Ideal, Bancontact of via een bankoverschrijving

Doneren aan Zomercarnaval Rotterdam

Ben je enthousiast over het Zomercarnaval Rotterdam en wil je graag bijdragen aan dit kleurrijke evenement? Dan kan je een donatie geven aan Stichting Zomercarnaval Nederland. Jouw bijdrage zorgt ervoor dat dit geweldige feest kan blijven bestaan en dat de verschillende culturen die Nederland rijk is, kunnen blijven samenkomen en feestvieren.

Waarom vraagt Stichting Zomercarnaval Nederland om mijn (financiële) steun?

In de afgelopen jaren heeft Stichting Zomercarnaval Nederland te maken gehad met financiële uitdagingen door onder andere steeds aangescherpte veiligheidsmaatregelen, de pandemie en torenhoge inflatie. Desondanks heeft het nieuwe stichtingsbestuur een visie om Zomercarnaval Rotterdam weer op de kaart te zetten met mooie praalwagens of grote roadpieces tijdens de Straatparade, een spetterende Royalty Election, meer (online) community building en innovatie in verschillende evenementen.

Jouw donatie draagt bij aan het behoud en de groei van Zomercarnaval Rotterdam en aan de viering van culturele diversiteit. We begrijpen dat het geven van een donatie een belangrijke beslissing is. Daarom willen we benadrukken dat alle donaties, groot of klein, zeer welkom zijn en bovenal nodig zijn om Zomercarnaval Rotterdam voor iedereen toegankelijk te houden en het tot een succes te maken. Doneer nu en help mee om Zomercarnaval Rotterdam te laten schitteren!

Wat gebeurt er met mijn donatie?

Jouw donatie wordt gebruikt voor het organiseren van onze evenementen en om ervoor te zorgen dat deze evenementen toegankelijk zijn en blijven voor iedereen. We zijn een non-profitorganisatie, die voornamelijk draait op vrijwilligers, waaronder vrijwillige bestuursleden, en alle opbrengsten uit donaties worden zorgvuldig besteed aan het realiseren van onze missie en visie.

Jouw donatie zal zeker een verschil maken bij het creëren van een geweldige ervaring voor onze bezoekers en de beleving en viering van culturele diversiteit

Is mijn donatie fiscaal aftrekbaar?

Als je een donatie doet aan Stichting Zomercarnaval Nederland, dan is het mogelijk om deze fiscaal af te trekken in jouw aangifte inkomstenbelasting. Dit komt doordat de stichting een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) is. De belastingdienst beschouwt jouw donatie aan een ANBI als een gift.

Aangezien Stichting Zomercarnaval Nederland een culturele ANBI is, is er zelfs extra aftrek mogelijk. Raadpleeg de website van de belastingdienst om te bepalen hoeveel aftrek er voor jou mogelijk is.

Kan ik doneren zonder mijn persoonlijke informatie te delen?

Ja, je kunt ook zonder persoonlijke informatie te delen doneren aan Stichting Zomercarnaval Nederland. Via het donatieformulier is het mogelijk om via Ideal, Bancontact en per bankoverschrijving een donatie te doen zonder je naam of e-mailadres door te geven.

Zijn er andere manieren waarop ik kan bijdragen?

Stichting Zomercarnaval is voortdurend op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen bij onze evenementen. Of je nu een geweldige fotograaf bent, een ervaren gastheer of -vrouw bent of gewoon graag mensen helpt, wij kunnen jouw talenten goed gebruiken. Meld je aan als vrijwilliger op de ‘word-vrijwilliger’-pagina waar alle openstaande rollen/vacatures te zien zijn en help ons bij het organiseren van een van de grootste en meest kleurrijke evenementen van Nederland!

Als je ons op een andere manier wilt ondersteunen, bekijk dan deze pagina op onze website voor meer informatie. Er zijn tal van manieren waarop je ons kunt helpen, zoals het delen of leuk vinden van onze berichten op sociale media. We waarderen alle steun en inzet van onze gemeenschap om van onze evenementen een succes te maken.

“Uw steun is hard nodig voor het voortbestaan van Zomercarnaval Rotterdam”

Help mee!

Naast financiële steun heeft Stichting Zomercarnaval Nederland ook vrijwilligers nodig om het Zomercarnaval Rotterdam tot een succes te maken. Het evenement draait namelijk hoofdzakelijk op vrijwilligers en jouw hulp is daarom hard nodig.

Als vrijwilliger kan je bijdragen aan het succes van het evenement door bijvoorbeeld te helpen bij het begeleiden van de Straatparade of Lighting Parade, backstage assisteren bij de Royalty Election, ontwerpen/maken van de praalwagen van de King en Queen, het beheren van onze social media kanalen, of het leiden van een specifiek project/geheel evenement in de vorm van een projectmanager. Wat jouw talenten en interesses ook zijn, er is altijd wel een taak die bij jou past.

Je draagt daarbij niet alleen bij aan het succes van het evenement, maar ontmoet ook nieuwe mensen en krijgt de mogelijkheid jezelf verder ontwikkelen. Bovendien kan je genieten van het evenement terwijl je werkt en maak je deel uit van een geweldige gemeenschap van vrijwilligers.

Help mee Zomercarnaval Rotterdam tot een succes te maken en word vrijwilliger. Jouw steun als vrijwilliger is onmisbaar en wordt zeer gewaardeerd. Meld je vandaag nog aan als vrijwilliger en draag bij aan de culturele diversiteit in Nederland!