Artistiek leider

Artistiek leider

Artistiek leider

Vacacure nog vacant

Logo van Stichting Zomercarnaval Nederland

Artistiek leider

✽ Betaalde kracht 》Ervaring op artistiek gebied 🕑 20 uur per week

Zomercarnaval Rotterdam is het grootste gratis straatfeest van Nederland en vindt elk jaar plaats in het laatste weekend van juli. Parades, battles, de grootste Rueda de Casino van Nederland, live optredens, soundsystems: vijf dagen lang is het feest in de binnenstad van Rotterdam!

Ons productiebedrijf (Bureau Vermaeck) is opzoek naar een artistiek leider. Bureau Vermaeck initieert, organiseert en produceert nationale en internationale sport- en culturele evenementen en waar mogelijk combineren ze dat in één evenement! Dit doen ze enerzijds in opdracht van externen en anderzijds op eigen initiatief. Het belangrijkste doel? Verbinding creëren tussen mensen en gemeenschappen.

De Functie

De artistiek leider van Bureau Vermaeck is verantwoordelijk voor het implementeren en uitvoeren van het artistiek meerjarenbeleidsplan van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval. Daarnaast ben je artistiek verantwoordelijke voor andere evenementen van Bureau Vermaeck en huidige en toekomstige projecten. Ook ben je in samenwerking met de PR medewerker, verantwoordelijk voor het PR- en communicatiebeleid van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval.

Je stelt de programma’s samen (al dan niet met een door jou samengesteld programmateam) en hebt intensief contact met het projectteam over de voortgang van de projecten en de verwachte bezoekersaantallen. Ook overleg je regelmatig met directie over de aansluiting en implementatie van de cultuurnota. 

De taken

Artistiek leiders zijn zowel makers als koersbepalers. Zij spelen een grote rol binnen een sector en een samenleving waarin ervaring, cultuur en ecologie steeds meer vervlochten raken met economie en (de gevolgen van) technologie en digitalisering.

Met jouw (aantoonbare) ervaring op artistiek gebied en je natuurlijk overwicht zorg je als curator en initiator voor vernieuwende programma’s en projecten. Door goed met iedereen in contact te zijn en helder te communiceren houd je iedereen betrokken en gefocust.

 • Je geeft vorm aan het artistieke beleid in nauwe samenwerking met alle belanghebbenden;
 • Je bouwt nieuwe of bestaande strategische partnerships met de gemeente Rotterdam, culturele organisaties en stakeholders;
 • Je onderhoudt het externe netwerk met aandacht voor de (inter)nationale culturele sector, fondsen, (lokale) overheid, maatschappelijke- en onderwijsinstellingen;
 • Je ontwikkelt programma projecten met (inter)nationale uitstraling
Wij vragen iemand die
 • Rotterdam Unlimited Zomercarnaval goed kent, de artistieke visie van het festival begrijpt en in die visie programma’s kan selecteren.
 • Iemand die aan het begin van zijn/haar carrière staat.
 • Een teamplayer is met creatieve en strategische kwaliteiten, sociaal vaardig en met grote liefde voor podiumkunsten (waaronder muziek).
 • Iemand die bekend is met de huidige ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur.
 • Iemand met een stevig en relevant netwerk met agenten, boekers en artiesten: nationaal, maar bij voorkeur ook internationaal.
 • Bekendheid en sterke ervaring heeft met boekingen, het doen van offers en op de hoogte is van courante artiesten gage’s.
 • De stad Rotterdam goed kent en weet wat er in de stad speelt.
 • Zelfstandig kan werken en een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft.
 • Iemand die zich graag verdiept in onbekende of nieuwe genres.
 • Schriftelijk en mondeling vloeiend is in de Nederlandse en Engelse taal.
 • Die creativiteit weet te verbinden aan aantoonbare resultaten
  Wat wij bieden

  We bieden je een inspirerende werkomgeving, waarin je jezelf, de projecten waarvoor je werkt én Bureau Vermaeck kunt helpen ontwikkelen. Geen dag is hetzelfde. De collega’s voelen zich verantwoordelijk voor het succes en zijn altijd bereid elkaar te helpen. Hierdoor is er een prettige werksfeer. Hard werken, maar ook tijd voor een kop koffie, grapje en biertje ter afsluiting van de week. 

  Samengevat:

  • Vast dienstverband/freelance;
  • Vrijheid en flexibiliteit;
  • Teamspirit, korte communicatielijnen en een open werksfeer; 
  • Salaris afhankelijk van ervaring.

  Ons kantoor is gevestigd in het centrum van Rotterdam, maar we werken regelmatig thuis. Ons kantoor is goed te bereiken met het OV. 

  Solliciteren

  Solliciteren kan t/m 31 oktober. Graag ontvangen wij:

  • Een motivatie
  • CV

  Dit kan gestuurd worden naar info@bureauvermaeck.nl t.a.v. Eva van der Vegt (directeur). Gesprekken vinden plaats in de week van 6 november, met de directeur en huidige Artistiek Leider.

  Gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit is een van de pijlers van onze engagementcultuur.

  Artistiek leider

  Assistent projectmanager vrijwilligers

  Assistent projectmanager vrijwilligers

  Vacacure nog vacant

  Logo van Stichting Zomercarnaval Nederland

  Assistent projectmanager vrijwilligers

  ✽ Vaste vrijwilliger 》Ervaring met project-management 🕑 4-6 uur per week

  Bent je op zoek naar een uitdagende en vervullende rol waarin je het verschil kunt maken voor vele enthousiaste vrijwilligers? Zoek dan niet verder! Wij zoeken een enthousiaste en betrokken persoon die samen met de projectmanager verantwoordelijk wordt voor het onderhouden van contact met onze vrijwilligers en hen, maar ook de projectmanager, te ondersteunen waar nodig: Assistent projectmanager vrijwilligers

  Wat ga je doen?

  Als assistent projectmanager ben jij het aanspreekpunt voor onze vrijwilligers en zorg jij (samen met de projectmanager) ervoor dat ze zich welkom en gewaardeerd voelen. Jij organiseert en bereidt ook vrijwilligersvergaderingen, -overleggen en -trainingen voor, zodat ze zich volledig voorbereid op onze taak kunnen storten. Daarbij biedt je ook ondersteunende taken aan de projectmanager, zoals het helpen bij het selecteren van geschikte vrijwilligers en hen op de meest passende functies in te zetten.

  Wat breng jij mee?
  • Minimaal MBO/HBO werk-/denkniveau
  • Goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift
  • Ervaring met projectmanagement (in het bijzonder in de evenementenbranche) is een pré
  • Bekend met Microsoft Office en Google Drive
  • Passie voor het werken met vrijwilligers
   Wat bezorgen wij jou?
   • Mogelijkheid om bij te dragen aan de groei van onze impact in culturele diversiteit en inclusie als stichting in Nederland (en daarbuiten) en een kans om deel te nemen aan het organiseren van een grootschalig (multi-)cultureel evenement dat veel mensen raakt en beïnvloedt
   • Het opdoen van professionele ervaring en het verbeteren van je vaardigheden, vooral als je geïnteresseerd bent in de evenementenbranche of projectmanagement in algemene zin
   • Dynamische en uitdagende omgeving: Het organiseren van een evenement als Zomercarnaval Rotterdam vereist het werken in een snelle, veranderende omgeving. Als je graag uitdagingen aangaat en onder druk werkt, is dit een perfecte kans voor jou
   • Mogelijkheid om door te groeien naar projectmanager en (grote) verantwoordelijkheden op te nemen, afhankelijk van je prestaties en ambitie
   • Word onderdeel van de Zomercarnaval familie! Samenwerken met een team van enthousiaste en gedreven vrijwilligers die allemaal gericht zijn op het organiseren van Zomercarnaval Rotterdam

     Sollicitatieformulier

     Max. bestandsgrootte: 256 MB.
     Instemming(Vereist)
     Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

     Open sollicitatie

     Open sollicitatie

     Open sollicitatie

     Vacacure nog vacant

     Logo van Stichting Zomercarnaval Nederland

     Open sollicitatie

     Stichting Zomercarnaval is voortdurend op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen bij onze evenementen. Of je nu een geweldige fotograaf bent, een ervaren gastheer of -vrouw bent of gewoon graag mensen helpt, wij kunnen jouw talenten goed gebruiken. Meld je aan via ons sollicitatieformulier en help ons bij het organiseren van een van de grootste en meest kleurrijke evenementen van Nederland!

     Sollicitatieformulier

     Max. bestandsgrootte: 256 MB.
     Instemming(Vereist)
     Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

     Artistiek leider

     Social media manager

     Social media manager

     Vacacure nog vacant

     Logo van Stichting Zomercarnaval Nederland

     Social media manager

     ✽ Vaste vrijwilliger 》Ervaring met Social media 🕑 4-6 uur per week

     Stichting Zomercarnaval Nederland wil de komende tijd sterk inzetten op online activiteiten, waaronder social media, nieuwsbrieven en de website. Hierdoor zijn wij opzoek naar een gedreven en enthousiaste vrijwilliger die ons team komt versterken: Social media manager. Ben jij creatief en weet als geen ander hoe je een online community kunt bouwen en onderhouden? Weet jij de trends en ontwikkelingen op het gebied van social media te vertalen naar effectieve campagnes heb jij affiniteit met de culturele sector? Dan hebben wij dé perfecte vrijwilligersfunctie voor jou!

     Wat ga je doen?

     Als Social Media Manager bij Stichting Zomercarnaval Nederland krijg je de kans om een impact te maken op de manier waarop we onze boodschap met de wereld delen. Je taak is om onze social media aanwezigheid te versterken en te vergroten door het ontwikkelen en uitvoeren van effectieve strategieën. Je zult verantwoordelijk zijn voor het creëren en delen van aantrekkelijke en relevante inhoud op onze social media kanalen, hierbij hou je altijd rekening met onze doelgroep en de boodschap die we willen overbrengen. Om te zorgen dat we op de juiste weg zijn, zul je de resultaten van onze social media activiteiten analyseren en rapporteren aan het bestuur. Hierdoor kunnen we blijven verbeteren en groeien. Word jij onze nieuwe Social Media Manager en wil je deel uitmaken van een ambitieus en gemotiveerd team?

     Wat breng jij mee?
     • Uitstekende communicatie- en schrijfvaardigheden in het Nederlands en Engels
     • Ervaring met social media management (en marketing)
     • Beheersing van de belangrijkste social media platforms en hulpmiddelen
     • Organisatietalent en vermogen om deadlines te halen
     • Passie voor cultuur (in het bijzonder Zomercarnaval is een pré)
     • Teamspeler met een proactieve en positieve houding
      Wat bezorgen wij jou?
      • Een vrijwiligersfunctie met veel impact en vrijheid
      • De mogelijkheid om via social media bij te dragen aan het behoud en de verspreiding van de zomercarnavalscultuur en een kans om deel te nemen aan het organiseren van een grootschalig (multi-)cultureel evenement dat veel mensen raakt en beïnvloedt
      • Het opdoen van professionele ervaring en het verbeteren van je vaardigheden, vooral als je geïnteresseerd bent in de evenementenbranche of projectmanagement in algemene zin
      • Dynamische en uitdagende omgeving: Het organiseren van een evenement als Zomercarnaval Rotterdam vereist het werken in een snelle, veranderende omgeving. Als je graag uitdagingen aangaat en onder druk werkt, is dit een perfecte kans voor jou
      • Mogelijkheid om door te groeien en (grote) verantwoordelijkheden op te nemen, afhankelijk van je prestaties en ambitie
      • Word onderdeel van de Zomercarnaval familie! Samenwerken met een team van enthousiaste en gedreven vrijwilligers die allemaal gericht zijn op het organiseren van Zomercarnaval Rotterdam

         Sollicitatieformulier

         Max. bestandsgrootte: 256 MB.
         Instemming(Vereist)
         Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

         Artistiek leider

         E-mail marketeer

         E-mail
         Marketeer

         Vacacure nog vacant

         Logo van Stichting Zomercarnaval Nederland

         E-mail marketeer

         ✽ Vaste vrijwilliger 》Ervaring in communicatie 🕑 4-6 uur per week

         Ben jij een ervaren e-mail marketeer en heb jij affiniteit met de culturele sector? Dan hebben wij dé perfecte vrijwilligersfunctie voor jou! Stichting Zomercarnaval Nederland is op zoek naar een enthousiaste en gedreven e-mail marketeer die ons team komt versterken. Stichting Zomercarnaval Nederland wil de komende tijd sterk inzetten op online activiteiten, waaronder social media, nieuwsbrieven en de website. 

         Wat ga je doen?

         Als e-mail marketeer bij Stichting Zomercarnaval Nederland krijg je de kans om je creativiteit en communicatievaardigheden in te zetten om het verschil te maken. Je zult verantwoordelijk zijn voor het uitsturen van elektriserende nieuwsbrieven naar onze groeiende mailinglijst bestaande uit verschillende type stakeholders (samenwerkingspartners, vrijwilligers, donateurs etc.). Je zult uitdagende e-mailcampagnes ontwerpen om vrijwilligers en donateurs te werven en zorgen dat ze zich betrokken blijven voelen door regelmatig contact met hen te onderhouden en vervolgacties op te stellen. Klaar voor de uitdaging?

         Wat breng jij mee?
         • Minimaal MBO/HBO werk- en denkniveau
         • Uitstekende communicatieve vaardigheden
         • Bekendheid met e-mailmarketing en ervaring met het opstellen en verzenden van nieuwsbrieven en campagnes
         • Ervaring met analyseren en rapporteren over de resultaten van e-mailcampagnes
         • Proactieve houding en vermogen om zelfstandig te werken
         • Bekendheid met e-mailmarketingsoftware (bijvoorbeeld Mailchimp) is een pré
          Wat bezorgen wij jou?
          • De kans om bij te dragen aan het succes van Stichting Zomercarnaval Nederland en de continuïteit van Zomercarnaval Rotterdam en een kans om deel te nemen aan het organiseren van een grootschalig (multi-)cultureel evenement dat veel mensen raakt en beïnvloedt
          • Het opdoen van professionele ervaring en het verbeteren van je vaardigheden, vooral als je geïnteresseerd bent in de evenementenbranche of projectmanagement in algemene zin
          • Dynamische en uitdagende omgeving: Het organiseren van een evenement als Zomercarnaval Rotterdam vereist het werken in een snelle, veranderende omgeving. Als je graag uitdagingen aangaat en onder druk werkt, is dit een perfecte kans voor jou
          • Mogelijkheid om door te groeien en (grote) verantwoordelijkheden op te nemen, afhankelijk van je prestaties en ambitie
          • Word onderdeel van de Zomercarnaval familie! Samenwerken met een team van enthousiaste en gedreven vrijwilligers die allemaal gericht zijn op het organiseren van Zomercarnaval Rotterdam

             Sollicitatieformulier

             Max. bestandsgrootte: 256 MB.
             Instemming(Vereist)
             Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.