Sinds 1982

Over carnaval

Wat ooit begonnen is als een Antilliaans feest, is inmiddels uitgegroeid tot een Nederlands feest of beter nog een multicultureel feest

Over carnaval

Stichting Zomercarnaval Nederland biedt een podium aan cultuurgemeenschappen om door middel van muziek, dans, eten, kostuums en gezelligheid culturele diversiteit te vieren. Het evenement Zomercarnaval Rotterdam zorgt voor verbinding en vreugde onder de deelnemers en publiek. De stichting speelt daarmee een belangrijke rol in het culturele en feestelijke leven in Nederland.

Zomercarnaval Rotterdam is een evenement dat zich richt op het samenbrengen van verschillende culturen door middel van tropische carnavalsuitingen, vergelijkbaar met die op de Antillen. De eerste edities van het evenement vonden plaats in Utrecht in 1982 en 1983, waar een aantal Antilliaanse carnavalsverenigingen uit Rotterdam, Utrecht en Amsterdam een optocht hielden over het Jaarbeursplein. Sinds 1984 wordt Zomercarnaval in Rotterdam gehouden en is het evenement uitgegroeid tot een belangrijk deel van Rotterdam maar nog meer nog een deel van de Nederlandse bevolking.

“Grote groepen mensen die geen zomercarnaval kennen in hun carnavalscultuur (o.a. Nederlanders en Surinamers) maken deel uit van dit feest en deze organisatie.”

Sinds haar oprichting heeft Stichting Zomercarnaval Nederland veel hulp gekregen van een groep vrijwilligers, zowel vast als af en toe wisselend. Het evenement wat ooit begon als een Antilliaans feest, is inmiddels uitgegroeid tot een multicultureel feest dat mensen van verschillende culturele achtergronden samenbrengt om te feesten en te genieten van de diverse culturele uitingen.

Zelfs groepen mensen die van oorsprong geen zomercarnaval kennen in hun (carnavals)cultuur maken deel uit van dit evenement en de organisatie. Dit laat zien dat mensen van verschillende culturen kunnen samenleven en feesten, wat gezien de problemen met sociale segregatie tussen verschillende groepen mensen nog steeds belangrijk is.

Cultuurontmoeting

“Meer begrip voor de elkaar leidt tot minder conflict en een harmonieuzer samenleving.

 

Doe mee aan het creëren van een begripvolle en tolerantere samenleving! Door onze evenementen en activiteiten laten we iedereen kennis maken met andere culturen en tradities. Door dit te doen, hopen we begrip te verspreiden en diversiteit te waarderen. Maar dit kunnen we niet alleen. Jij kunt ons helpen bij het realiseren van onze missie en het creëren van een harmonieuze samenleving voor iedereen. Word nu steunpilaar en doe een donatie of investeer jouw tijd en word vrijwilliger!

Historie

Deze pagina volgt binnenkort

Culturele diversiteit

Deze pagina volgt binnenkort

Werkwijze

Deze pagina volgt binnenkort

Nieuws

Alle nieuwsberichten rondom Zomercarnaval Rotterdam

(Financiële) verslaglegging

ANBI-status

Vrijwilligers

Meld je aan en word vrijwilliger!