Over Carnaval

Zomercarnaval Rotterdam is een jaarlijks evenement (bestaande uit de Royalty Election, Warming-Up, Straatparade en Mercado) in de Nederlandse stad Rotterdam. Lees hieronder meer over carnaval: de achtergrond en de organisatie (Stichting Zomercarnaval Nederland) achter dit evenement.

Foto openingsbord - Zomercarnaval Straatparade 2017

Onze organisatie

Stichting Zomercarnaval Nederland bestaat sinds 1984 en is opgericht om cultuurontmoeting te entameren. Dit komt simpelweg neer op het inbedden van de tropische carnavalsuiting, zoals deze bekend is op de Antillen, in de Nederlandse samenleving.

Lees meer …

Pictogram Missie en Visie

Missie en Visie

Stichting Zomercarnaval Nederland streeft ernaar de wereld om ons heen begripvol en toleranter te maken middels haar evenementen. Ons doel is om iedereen kennis te laten maken met andere culturen en tradities, omdat zonder kennismaking van hun leefwijze …

Foto één van de eerste Zomercarnaval Queen

Onze geschiedenis

Zomercarnaval werd voor het eerst in 1983 gevierd in Utrecht onder de naam ‘Antilliaans Zomercarnaval’, als equivalent van het carnaval in het Caraïbisch gebied. Een klein groepje studenten van Curaçaose en Arubaanse afkomst wilde hier …

Lees meer …

Foto van een gezegde - Zomercarnaval Straatparade 2016

Meld je aan!

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen. Wil jij de kwaliteit van één of meerdere evenementen versterken als vrijwilliger of meedoen in de Straatparade als deelnemer, carnavalsgroep of queenkandidate? Klik dan hieronder op aanmelden.