Over Carnaval

Zomercarnaval Rotterdam is een jaarlijks evenement (bestaande uit de Queen Election, Warming-Up, Straatparade en Mercado) in de Nederlandse stad Rotterdam. Lees hier meer over de achtergrond en de stichting achter dit evenement.

Afbeelding van openingbord tijdens de Straatparade in 2016.

Onze organisatie

Stichting Zomercarnaval Nederland bestaat sinds 1984 en is opgericht om cultuurontmoeting te entameren. Dit komt simpelweg neer op het inbedden van de tropische carnavalsuiting, zoals deze bekend is op de Antillen, in de Nederlandse samenleving.

Lees meer … 

Afbeelding van 2 bezoekers tijdens de Straatparade in 2016.

Missie & Visie

Stichting Zomercarnaval Nederland streeft ernaar om de wereld om ons heen begripvol en toleranter te maken middels haar evenementen. Ons doel is om iedereen kennis te laten maken met andere culturen en tradities, omdat zonder kennismaking van hun leefwijze

Lees meer … 

Afbeelding van de Queen kandidaten van één van de eerste Queen Elections.

Onze geschiedenis

De 1e Zomercarnaval editie in 1983 vond plaats op het Jaarbeursplein in Utrecht, waarbij deelname voornamelijk bestond uit Antillianen uit de drie grote steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Na deze editie heeft het Zomercarnaval altijd

Lees meer … 

Afbeelding van gekostumeerde deelnemer tijdens Straatparade 2016

Meld je aan!

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Stichting Zomercarnaval Nederland. Wij zijn daarom altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor onze evenementen. Kom jij ons team versterken? Meld je dan hieronder aan.

Lees meer …