Zomercarnal Rotterdam

Warming-Up

Laat je verleiden door de ritmische beats en culturele uitdrukkingen van de brassbands. Een unieke ervaring voor liefhebbers van muziek en diversiteit

Warming-Up

Het Zomercarnaval Rotterdam is een feest om naar uit te kijken en het begint al goed met de Warming-Up. Opwarmingen zijn belangrijk om goed voor de dag te komen en dat geldt ook voor de swingende Brassbands die door de straten van Rotterdam marcheren. Tijdens de Warming-Up kun je van dichtbij genieten van de muziek en energie van deze Brassbands die drummen alsof hun leven er vanaf hangt.

Jaarlijks wordt Zomercarnaval Rotterdam ingeluid door drie Brassbands die zich verzamelen op verschillende locaties en naar het centrum van de binnenstad marcheren. Na twee uur door de straten van Rotterdam te hebben gelopen, worden de fans getrakteerd op een samengesteld podiumprogramma op de Coolsingel. Dit kan uiteraard onder het genot van lekker eten aan onze Mercado. De avond wordt afgesloten met de indrukwekkende Lighting Parade, waar de deelnemende carnavalsgroepen begeleid worden door diverse muziekgroepen of Brassbands en waar duizenden kleine lichtjes zijn verwerkt in de kostuums en roadpieces.

Laat je verleiden door de energie en het enthousiasme van de Brassbands tijdens de Warming-Up van Zomercarnaval Rotterdam. Het is de perfecte manier om in de juiste stemming te komen, jouw weekend te beginnen en het feest te starten. Rotterdam maakt zich op voor de finaledag op zaterdag met als hoogtepunt de Zomercarnaval Straatparade.

Loop mee en verzamel bij één van de drie vertrekpunten …

  • Start jouw weekend op vrijdag 28 juli met swingende brassbands
  • Geniet van lekker eten van onze Mercado
  • Sluit af met de Lighting Parade

Loop jij mee?

Brassband met hoeden op tijdens Warming-Up 2019

Routes van de Warming-Up

Vrijdag om 18:00 uur vertrekken drie brassbands vanuit de volgende vertrekpunten:

    • Oude Haven (Witte Huis);

    • Het Oude Westen (Tiendplein); en

    • Mathenesserlaan (Westerpaviljoen)

Warming-Up routes 2023