Zomercarnal Rotterdam

Lighting parade

Laten we samen dansen onder het licht van de parade, als een uitdrukking van onze culturele rijkdom en tolerantie

Lighting parade

Ben jij op zoek naar een epische avond tijdens het Zomercarnaval Rotterdam? Dan moet je de Lighting Parade echt eens meemaken! Op de avond voor de Straatparade, verandert de stad in een fantastisch spektakel van licht en muziek. De Lighting Parade is de afsluiting van de Warming-up die vrijdagmiddag traditioneel voorafgaat aan het Zomercarnaval Rotterdam.

De 1e editie zorgde voor een grandioos feest op de Coolsingel. 3 brassbands speelden de sterren van de hemel waar duizenden bezoekers uitgelaten op reageerden. Voor het eerst na 2 coronajaren konden ze weer feesten! En dat deden ze dan ook met volle overgave.

Met brassbands, muziekwagens en carnavalsgroepen die de straten oplichten, is deze Lighting Parade een feest voor iedereen. De opzwepende muziek zal je doen dansen en de verlichting zal je verbazen – duizenden kleine lichtjes verwerkt in kostuums en roadpieces van carnavalistas en indrukwekkende verlichte muziekwagens! Het is de perfecte manier om te feesten met vrienden en familie en te genieten van de sfeer die Zomercarnaval Rotterdam op de vooravond van de Straatparade biedt.

Dus waar wacht je nog op? Trek je dansschoenen aan en kom naar de Lighting Parade op vrijdagavond! Laten we samen licht brengen in Rotterdam, iedereen kan mee doen met zelf meegebrachte lichtjes, zaklamp, telefoon en glowsticks. Wil je stralen met een feestelijk verlicht kostuum in deze parade, geef je dan via Facebook op bij één van de deelnemende carnavalsgroepen.

Neem lichtjes, zaklamp, telefoon of glowsticks mee.

Of straal in een verlicht kostuum.

  • 28 juli 2023, de 2e editie
  • Licht, dans en muziek
  • Afsluiting van de Warming-Up

Doe jij mee?

Dansende deelnemer in verlicht kostuum tijdens Lighting parade 2022
Meerdere deelnemers in verlicht kostuum tijdens Lighting parade 2022

Over deelname

De deelnemende carnavalsgroepen voor de Straatparade 2023 zijn pas eind maart bekend. Daarna is inschrijving mogelijk!