Zomercarnaval Rotterdam

Evenementen

Royalty Election

De alom bekende Queen Election is vernieuwd en zal voortaan te herkennen zijn onder de naam Zomercarnaval Royalty Election. Voor het eerst in de geschiedenis van Zomercarnaval kan er naast de titel van Queen Zomercarnaval, nu ook gestreden worden voor de titel King Zomercarnaval!

Lees meer

Warming-up

Helaas is dit evenement voor 2024 geannuleerd. Blijf op de hoogte voor toekomstige updates en activiteiten.

Het spreekt eigenlijk al voor zich: opwarmen, jezelf klaarstomen voor de grote wedstrijd. Dit is dan ook nodig om goed voor de dag te komen en te kunnen knallen. Tevens kan het publiek dan ook van dichtbij genieten van deze swingende Brassbands. Ze drummen door de straten alsof hun leven er vanaf hangt, en vergeet niet dit is pas de warming-up.

Straatparade

De Zomercarnaval straatparade is een enorm spektakel, waar je gewoon niet omheen kan. Heel Rotterdam is afgesloten zodat deze saaie weg omgetoverd kan worden in een tropische dans-route. Iedereen laat zichzelf van zijn of haar beste kant zien. Alle leeftijden van jong tot oud, man of vrouw het maakt niet uit, iedereen maakt er een groot feest van met veel tropische muziek, swingende dans en prachtige zang. Er is dan ook veel aandacht besteed aan de schitterende kostuums met hoofdtooien, enorme road- en of bodypieces, overal is aan gedacht en alles is uitgewerkt tot in detail voor dit unieke event.

Lees meer

Lighting parade

Helaas is dit evenement voor 2024 geannuleerd. Blijf op de hoogte voor toekomstige updates en activiteiten.

De Lighting Parade, als afsluiting van het programma van vrijdagavond, is een nieuw concept. Duizenden kleine lichtjes zijn verwerkt in kostuums en roadpieces, welk dramatisch effect wordt versterkt door het indrukwekkende decor van de nagelnieuwe Coolsingel. Rotterdam maakt zich klaar voor de Straatparade.

Cultuurontmoeting

Stichting Zomercarnaval Nederland organiseert jaarlijks een tal van evenementen om cultuurontmoeting te stimuleren. Deze evenementen vinden plaats in Rotterdam tijdens de maand juli, met de Straatparade als hoogtepunt op de laatste zaterdag van de maand juli.

Deelnemen in één van onze evenementen?
Individuele deelnemer uit de groep Sparkling Mix Utrecht tijdens Zomercarnaval Straatparade 2022
Individuele deelnemer

Wil je als individu of samen met vrienden/vriendinnen of familieleden deelnemen in de Lighting Parade of Straatparade? Dit kan alleen via de carnavalsgroepen.

Post een bericht met de volgende informatie op onze Facebookpagina om in contact te komen met carnavalsgroepen uit jouw regio:

  1. Vrouw/man;
  2. Leeftijd;
  3. Wil je alleen deelnemen of met vriend(en), vriendin(nen) of familie;
  4. Wil je in kostuum meedoen, en dan met bijvoorbeeld een een roadpiece, shoulderpiece, een headpiece enz.
  5. Wil je als vrijwilliger meedoen;
  6. Woonplaats, stad of regio waar je een carnavalsgroep zoekt.
Deelnemende carnavalsgroep tijdens Zomercarnaval Straatparade 2022
Carnavalsgroep

Inschrijven als carnavalsgroep verloopt digitaal. Klik hier voor de geldende algemene voorwaarden, het reglement, een overzicht van veelgestelde vragen en het inschrijfformulier (indien inschrijving geopend is)

King Kevin Gumbs tijdens zijn optreden op Zomercarnaval Royalty Election 2022
Kandidaat Royalty Election

Wil je de huidige Queen of King opvolgen en een jaar lang Zomercarnaval Rotterdam vertegenwoordigen als King of Queen?

Kraamhouder Zomercarnaval Mercado 2017
Mercado

Inschrijven kan via rotterdamunlimited.com. Daar vindt je onder andere de deelnamevoorwaarden, geldende tarieven en het inschrijfformulier van onze Mercado (ofwel: Festivalmarkt)

Lachende individuele deelneemster in kostuum tijdens Zomercarnaval Straatparade 2022
Vrijwillig(st)er

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de stichting. Wij zijn daarom altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor onze evenementen. Kom jij ons team versterken?

After movie

Nagenieten van de laatste editie

Bekijk ook …

Over Carnaval

Voor wat meer informatie over de Organisatie (en zijn historie) achter het evenement Zomercarnaval Rotterdam

Nieuws

Direct op de hoogte van de laatste nieuwtjes rondom Zomercarnaval.

Tip! Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

 Steun ons

Er zijn verschillende manieren waarop je Zomercarnaval Rotterdam kan steunen.