Zomercarnaval uitgesteld tot zomer 2022

De organisatie van Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval hebben zich maximaal ingezet om het festival dit jaar door te laten gaan. Maar ondanks de ontwikkelingen op het gebied van vaccinaties en sneltesten moeten wij helaas concluderen dat Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval dit jaar helaas niet plaats kunnen vinden. Zoals eerder aangekondigd is ook gekeken naar alternatieve vormen om het evenement door te kunnen laten gaan, maar ook dat is helaas niet mogelijk gebleken. Onze focus is volledig gericht op 2022 en kijken uit naar een mooie editie met de 35ste Zomercarnaval Straatparade.

Op 4 maart maakte Rotterdam Unlimited bekend voornemens te zijn om haar evenementen, waaronder de iconische Zomercarnaval Straatparade, in 2021 te presenteren in een aangepaste coronaproof vorm. Met als inzet een programmering in meerdere binnen locaties waar een deurbeleid met controle op vaccinatiebewijzen en snel-testen mogelijk is. Programmering in onder andere de Doelen en Theater Zuidplein afgesloten met een grote finale in de Arena van Rotterdam Ahoy. Met een speciale indoor versie van de Zomercarnaval Straatparade gevold door optredens van toonaangevende artiesten uit binnen- en buitenland.

De gevolgen van COVID-19 zullen echter ook de komende zomer nog voelbaar zijn, de ontwikkelingen gaan helaas minder snel. Alhoewel de groepsleiders van de Zomercarnaval Straatparade met veel optimisme aan de slag zijn gegaan om een mooie indoor versie van de straatparade te realiseren, bleek al snel dat de achterban minder enthousiast is. Men vindt de risico’s nog te groot, nog teveel is onzeker, de kans op besmettingen weerhoudt ook de dansers en danseressen ervan om zich massaal aan te melden.

Ook de invulling van het avondprogramma valt tegen. De meeste internationale acts wachten de ontwikkelingen af en er zijn nog te weinig speelmogelijkheden om internationale tours in te plannen. De verwachting is dat dit pas in 2022 echt op gang zal komen.