Geneitha Russell bekroond tot Queen Zomercarnaval 2017

32e editie Zomercarnaval Rotterdam | Queen Election 2017

 

Na twee maanden training gingen drie kandidates op zaterdag 15 juli de strijd met elkaar aan voor de titel Queen Zomercarnaval 2017. Dit spannende contest vond plaats in wijkgebouw Post West te Rotterdam.

De drie kandidates waren:

 1. Sharona Sewcharan uit Spijkenisse.
  Zij is queen van de carnavalsgroep People’s Choice uit Spijkenisse. Groepsleidster is Venicia Cook. Sharona is 22 jaar jong en haar ouders komen uit Suriname.
 2. Geneitha Russell uit Amsterdam.
  Zij is queen van de carnavalsgroep Kingdoms Under The Sun uit Amsterdam. Groepsleider is Rossini van Wijk. Geneitha is 26 jaar en haar ouders komen uit Aruba en Trinidad.
 3. Shirley Slangen uit Delft.
  Zij is queen van de carnavalsgroep Passionada Carnaval uit Rotterdam. Groepsleidster is Sulimar Cook (Queen 2011). Shirley is 28 jaar en haar ouders zijn Nederlands.

Na een opzwepende start van de gala-avond door de African Explosion Brassband, nam presentator Eric Schröder afscheid van Queen 2015: Whitney van Ommeren. Omdat de Straatparade eind juli 2015 vanwege een zomerstorm niet doorging, moest zij een jaar langer Queen blijven en eind juli 2016 de parade aanvoeren. Zij heeft van elke minuut genoten, zei zij. Wat zij tevoren nooit had kunnen inschatten, was dat zij overal herkend werd en gecomplimenteerd met Zomercarnaval Rotterdam. Als Queen bezocht zij o.a. Curaçao en Ghana. Vervolgens kon het publiek in de eerste ronde van de Queen Election kennis maken met de drie kandidates, die daarvoor een dans in felgekleurde bikini’s hadden ingestudeerd.

In de tweede ronde dansten de kandidates in een chique avondjurk en stelde presentator Schröder hen enkele vragen o.a. over hun betrokkenheid bij Zomercarnaval, hun carnavalsgroep en hun motivatie om Queen Zomercarnaval te willen worden.

In de derde ronde presenteerden de kandidates zich in een 4 minuten durende carnavalsshow met een aantal dansers/danseressen van hun carnavalsgroep.
Het carnavalskostuum van Sharona Sewcharan heette Queen of Carnival “Let’s celebrate”. Het thema dat haar carnavalsgroep in de Straatparade zal uitbeelden, is Celebration (30-jarig jubileum). Geneitha Russell droeg een kostuum dat Queen of Shangri-La heette. In de Straatparade zal haar carnavalsgroep het thema Road to Shangri-La presenteren. Shirley Slangen was gekleed als Reine Madame Loyale. Haar groep zal Cirque du Carnaval in de Straatparade presenteren.
De spectaculaire shows brachten het publiek in verrukking en tot staande ovaties.

De vakjury besliste unaniem tot de volgende prijstoekenningen:

 • De prijs voor het mooiste kostuum ging naar Geneita Russell.
  Zij had haar kostuum zelf ontworpen en gemaakt.
 • Haar carnavalshow werd ook als beste beoordeeld. Choreograaf was Cletis Schorea.
 • Tevens werd zij gekroond tot publieksqueen.
  Dit houdt in dat zij de meeste stemmen op Facebook heeft weten te krijgen.
 • First Runner-Up Queen werd Sharona Sewcharan.
 • Second Runner-Up Queen werd Shirley Slangen.
  Zij ontvingen beiden een kadocheque voor reis- en verblijfskosten naar Parijs om daar begin juli 2018 aan het Carnaval Tropical mee te kunnen doen (met 100 euro handgeld).

Queen Zomercarnaval 2017 werd Geneitha Russell !!

Zij won een reis naar het carnaval op Tenerife om daar op 7 februari 2018 de Queen Election en op 11 februari de Straatparade mee te maken (met 250 euro handgeld). Tevens won zij deelname aan het Carnaval Tropical in Parijs, begin juli 2018 (met 150 euro handgeld). De feestavond werd besloten met nogmaals een verpletterend optreden van de African Explosion Brassband.

Tot zaterdag 29 juli a.s. zal Queen Geneitha met haar First en Second Runner-Up Queens de Straatparade van Zomercarnaval op alle mogelijke manieren promoten.